4 portioner1 Spsk solsikkeolie175 g hakket oksekød1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkede1 frisk rød chili, skåret i skiver4 spsk mel1 dåse hakkede tomater6 dl oksebouillion225 g afdryppede kidney bønner2 Spsk persille hakketOpvarm olien i en dyb gryde og svits oksekød og løg under omrøring i 5 min indtil det er brunt og sammenhængende
400 g rosenkål200 g. god røget bacon i tern1 citronskal + smag til med saften1 spsk. honning1 håndfuld groft hakket valnødderlidt oliesalt og peberFjern de yderste blade fra rosenkålen og skyl dem godt, hvorefter de halveres
December er den fede julemads tid. Heldigvis findes der også anden god vintermad. Og endda fra vores egen baghave - nemlig den gode nordiske rødbedesuppe
3 stk. usprøjtet citroner1 liter vand1-2 dl. rørsukker10-15 cm ingefær, skåret i tynde skiverVask citronerne godt og skræl dem derefter med en kartoffelskræller og pas på der ikke kommer noget af det hvide med fra citronen, for så bliver lemonaden bitter