Mine Favoritter

Mine Favoritter
Chilisalted pumpkin seeds and almonds

Chilisalted pumpkin seeds and almonds

Denne blanding er super lækker over en god salat, på scrambleæg, alene som en snack eller du kan gøre som mig og spise det ovenpå honningmelon, det smager super lækkert
Ostescones/brød

Ostescones/brød

Jeg formede mine i hånden (det er en MEGET klistret dej, så hav vandhanen parat til at vaske hænder i)
Sund pizza – hjemmelavet

Sund pizza – hjemmelavet

Jeg har valgt, at lave mine egen pizzasovs. Jeg har tilsat rugmel til dejen så den bliver mere grov og indholdet af kostfibre bedre
Osso buco i stegeso

Osso buco i stegeso

Opskrift. 3 store skiver kalveskank (ca 500g stykket). 2 dl. tør hvidvin. 5 gulerødder. 4 stængler Selleri eller en halv knold
Osso Buco med Gremolata

Osso Buco med Gremolata

Opskrift Ossobuco, Osso buco, osso buko. Ingredienser. 4-6 skiver af kalveskank. Margarine til bruning. 2 fed hvidløg
Kyllingefilet på en bund af porrer, peberfugter, tomater og gulerødder

Kyllingefilet på en bund af porrer, peberfugter, tomater og gulerødder

4 - 5 personer500 g kyllingefilet1 porrer i tynde skiver6 tomater skåret i mindre stykker1 stor peberfrugt i tern2 gulerødder i strimler lavet med kartoffelskrælleren1½ dl vand½ dl fløde½ dl hvidvin1 boullionterning 2 fed hvidløgsalt og peber100 g gratineringsostfrisk revet parmesan350 g pasta - jeg brugte de fine båndreder
Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese. Opskrift Lasagne Bolognese. Ingredienser. 500 – 700 g hakket oksekød. 1 stort løg, fint hakket
Boller i Karry

Boller i Karry

Ovenpå al cookie-bagningen (det tog nogle time), skulle der noget let aftensmad til, og det blev til en af mine få traditionelt danske favoritter
Pizzasnegle

Pizzasnegle

P. i. z. a. s. n. e. g. l. m. d. t. o. u. c. r. v. J. b. p. ø. f. ,. j. D. k. å. h. æ. y. H. 1. /. 3. -. S. L. T. I. ½. 2. 0. 4. 5. 8. (. ). C. R. B. N. x. K. E. O. M. e g
Luftige burgerboller

Luftige burgerboller

Hovedretten i lørdags var store lækre burgere. Oksekøden blev omdannet til saftige bøffer og så havde jeg jo noget gær
KAGEMAND AF VANDBAKKELSE

KAGEMAND AF VANDBAKKELSE

Jeg elsker at bage kagemand og gør det gerne, når jeg ser mit snit De to favoritversioner her i Danmark er nok vandbakkelse og brunsviger, men i min verden er det altid vandbakkelsen, der vinder
Oksetykkam i rømertopf med øl

Oksetykkam i rømertopf med øl

Vi faldt en dag over et godt tilbud på oksetykkam, så vi købte en pæn mængde. Noget blev skåret ud til oksesteg/grydesteg

Flødeboller på den ukomplicerede måde

Desværre fik jeg for travlt med at spise dem jeg havde lavet, til at sætte mig foran computeren med mine klistrede flødebolle fingre og skrive et indlæg om det

En guddommelig mundfuld

I går gik jeg i værkstedet, for at eksperimentere med Nutella til julekonfekten. Planen var klar. Jeg skulle fremtrylle de lækreste bløde Nutella fudge karameller

Blød fransk nougat

Ingen jul uden konfekt. Hvert år spørger jeg mig selv, hvad jeg dog skal finde på, og rigtig mange gange har jeg siddet og gloet på en rulle marcipan og en klods nougat, uden fantasi eller overskud til at være mere kreativ, end til at lave små firkanter stablet ovenpå hinanden
Hyldeblomstlikør

Hyldeblomstlikør

Ja en anden ny ting jeg skulle prøve i år er hyldeblomstlikør - nu laver jeg altid hyldeblomstsaft, så hvorfor ikke prøve med en likør
Knækbrøds snacks

Knækbrøds snacks

Den her opskrift har jeg fået fra min svigermor. Det er dejlige sprøde chipsagtige snacks som kan spises til enhver lejlighed1 dl havregryn1 dl sesamfrø1 dl hørfrø1 dl solsikkekerner1 dl græskarkerner1 tsk bagepulver3½ dl mel - noget kan erstattes med grovere mel, hvis man har lyst1,25 dl olie2 dl vand2½ tsk saltAlle ingredienser blandes sammen i en skål - jeg rørte dem sammen med røremaskinen på dejkroge