4 portioner1 tallerken færdig risengrød ( ½ liter mælk, 3/4 dl ris og lidt salt)25 g mandler1 - 1½ spsk sukkerkorn af 1 vanillestang- eller 2 tsk vanillesukker2 spsk portvin2 dl piskefløde25 g smuttede hakkede mandlerEn lækker kirsebærsauce - eller Heibergs kirsebærsirup - uhmmmRisengrøden blandes med sukker, vanille og portvin
500 g hk. oksekød1 stort løg i tern1 fed presset hvidløg2 store revne gulerødder1 dåse hk. tomater1 stor dåse tomatpure ½ dl vand ½ dl rødvin1 tsk basilikum2 tsk oregano½ tsk timian1/4 tsk rosmarin2 tsk olie1 maggitern1 tsk sukkersalt og peberLøg og hvidløg svitses i olien til de er gennemsigtige
Så fik jeg lavet nogle super gode pirogger - de er gode både til aftensmad og i madpakken i dagen efter - lige noget for både børn og voksne - server med en god salat og noget gnave grønt i madpakken
Her kommer så lige påskens dejligste kage. Jeg blev inspireret af en opskrift på Odensemarcipan. dk, en jeg tilføjede selv råsyltede hindbær - ellers tror jeg at kagen var blevet alt for vammel
den her opskrift er en rigtig retroklassiker - fra karolines kogebøger- og den er altid et sikkert hit - jeg har skiftet den oprindelige dej ud med butterdej
Jeg havde en masse dejlige æbler fra haven og ville gerne lave en æblekage. men det måtte gerne være anderledes en dem jeg plejer at lave så jeg eksperimenterede lidt
Jeg er startet på Bitz Store Kur - jeg er så heldig at være udtaget til at være en del af det kontrolpanel, som Christian Bitz bruger i de programmer, der bliver vist på TV2, så jeg er top motiveret og synes at det er en spændende fase i mit liv, hvor der forhåbentlig kommer til at ske noget i forhold til mig og mit vægttab
Den her pæretærte har jeg lavet utallige gange - grundopskriften er den fra de gode gamle Karoline opskriftbøger, men jeg har tilføjet marcipan i bunden, da jeg synes at det klæder tærten rigtig godt
Hjemme hos os elsker vi en god oksemørbrad. For variation lavede jeg forleden denne her, med hvidløg og en masse frisk timian og bacon svøbt uden om - det bliver ikke sidste gang - nøj hvor smagte den godt
Forleden dag blev jeg inspireret til at lave disse dejlige snappere - den opskrift jeg fandt var vist en del sundere end den her, men det kan man jo selv styre alt efter hvilket mel og fyld man putter i
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.