Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 17 Opskrifter
Mine Favoritter
Oksekebab med pitabrød, salat og tzatiki

Oksekebab med pitabrød, salat og tzatiki

2 skiver hvedebrød1 æg600 gr hakket oksekød1 spsk dijonsennep1 tsk kebabkrydderi (fås hos den tyrkiske grønthandler)2 spsk koncentreret tomatpuréSpydRist hvedebrødet og blend det til raps i en blender
Oksemørbrad med Fanøskinke

Oksemørbrad med Fanøskinke

Nyder stadig min ferie på Fanø i Sønderho, især nyder jeg alle de lækre råvarer vi fortærer hver dag
Mortens aften

Mortens aften

Nu er det den berømte Mortens aften, personligt har jeg aldrig fejret det, men jeg elsker and, så hvorfor ikk
Julefrokost klassikere

Julefrokost klassikere

Hver familie har sine traditioner når det er jul. Når det er december er det ikke bare røde kravlenisser og grønne træer
Coq au Riesling

Coq au Riesling

Super nem gæstemad. Brug lidt tid på at at sætten gryden over, herefter er der masser af tid til at slappe af, dække bord, indtage gode drinks og hyggelig snak
Gulerods-cupcakes

Gulerods-cupcakes

Det regner. Så skal der noget sødt til. Det er nu skønt at se det bliver grønnere og grønnere for hver dag der går trods lave temperaturer og manglende sol
Cannelonnis med grønkål og broccoli

Cannelonnis med grønkål og broccoli

Her er en hurtig ide til mandags middag. Check køleskabet for rester der evt. kan bruges. Har man f. eks en rest kødsovs kan den blandes sammen med kålfyldet
Hamburgerryg til 2 dage

Hamburgerryg til 2 dage

Rigtig mandags mad. Der er rester til tirsdag se næste opskrift. Hamburgerryg med flødekogte gulerødder1 kg hamburgerryg1 løg1 tsk peberkorn4 gulerødder1 appelsin2,5 dl flødeHavsalt og peber2 dl cremefraiche 18%½ citron1 tsk honning3-4 spsk friskrevet peberrodLæg hamburgerryggen i en stor gryde
Brændte mandler

Brændte mandler

Kom og mød mig hos Elliotts i Hørsholm fra kl. 17-19 onsdag, torsdag og fredag. Jeg giver råd og ideer til julemad og hyggelige stunder
Julesalat med appelsin, fennikel og granatæbler

Julesalat med appelsin, fennikel og granatæbler

Det er rart med lidt "raw" til alt det fede. Julesalat med appelsin, fennikel og granatæbler3-4 fennikler (350 gr)2 Navelsappelsiner3 julesalat6 spsk hasselnøddeolieHavsalt og friskkværnet peber1 granatæbleTag det yderste lag af fenniklerne og skyl dem grundigt fri for jord
Grydestegt kylling med skilt sovs

Grydestegt kylling med skilt sovs

Jeg kunne spise grydestegt kylling hver dag, det er lig med forår og snart sommer. Min bedstemor lagde altid en sukkerknald ind i kyllingen for at den skulle blive smuk brun og sprød
Lammetagine med honning og grønt

Lammetagine med honning og grønt

Jeg er vild med honning og bruger det ofte i madlavning. Prøv denne her ret med lam, grønt og honning. Lammetagine med honning og grønt2 spsk  hele korianderfrø1 spsk spidskommen3 nelliker1 kg skært lammekød fra bov eller nakke50 gr smør4 spsk olivenolie1 løg2 fed hvidløg30 gr frisk ingefær1 tsk tørret chili3 spsk honning1 appelsin300 gr udblødte kikærter (Læg kikærter i koldt vand dagen før)2 fennikler med top300 gr savoykålKnus de tørrede krydderrier i en morter
Blomkålsfritter med kylling

Blomkålsfritter med kylling

Jeg har altid haft et lidt anstrengt forhold til tilberedt blomkål. Jeg mindes min barndoms blomkålsgratiner
Honningkage

Honningkage

Er vild  med honningkager og winter wonderland. Så nu skal jeg bage honningkage og lytte til "It's beginning to look a lot like Christmas" absolut min yndlingssang i år