Gør alt klar, køb sildene, vask hænderne og husk at andre også har brugt vandhanen – måske med snavsede hænder – så brug en helt ren klud eller et stykke køkkenrulle, når du lukker for vandet
Denne kompot er med to råvarer fra efterårssæsonen, nemlig havtorn og æble. Det er altid dejligt med en lækker topping på ens måltid, hvad end det er grød, en ostemad eller noget andet dejligt
Karamelkage medæble-kompot. Ja det åbenbart klassisk med æble-karmel. I en kagering lægges en lagkagebund og derop bredes ca halvdelen af æblekompotten ud
Sukkerskeptikere vil nok korse sig over at kompotten først er fyldt med sukker, og så kommer der endda endnu mere i siruppen, men netop fordi smagen er så intens, behøver man kun at bruge ganske små mængder
Opskriften her er, tro Meyer-style, nordisk med mørk øl, æblemost og æblecideredikke, men kan helt sikkert også gøres frankofil med hvidvin, urter og tomater
De lækre stængler er super sunde og spækket med gode fibre, antioxidanter og C-vitaminer. Det resulterede i en omgang rabarberkompot, som jeg kan bruge som topping på min morgenmad
D. e. n. r. t. f. i. k. j. g. s. p. a. o. l. m. d. b. å. u. -. v. ,. h. ø. S. æ. I. R. 3. V. 4. 5. y. (. ). H. 0. c. 1. /. K. 2. T. L. A. é. F. P. N. 7. 9. d g
Tørret abrikos , dækkes med vand og koges møre. Abrikos kompot. 100 g valnødder 100 g hasselnødderne 100 g sesamfrø lyse 100 g græskarkerner 100 g mandler 100 g solsikkekerner 5 æg 1 dl olie 2 tsk
Kompotten er færdig, når den føles godt fast/tyk (rabarberstykkerne behøver ikke at blive kogt helt ud, det er kun ekstra lækkert med rabarber stykker)
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.