Nogle mener den er for "bitter" i smagen, personligt synes jeg den er dejlig saftig i forhold til mange andre kåltyper - grønkål, savoykål og endda broccoli
Da jeg var lille elskede jeg at besøge min farmor og hun lavede den bedste stuvede hvidkål. 1 hvidkålshoved skåret i små stykker½ liter piskefløde eller sødmælk50 g smør5 spsk mel1 tsk revet muskatnødSalt/PeberKogevand fra kålenFremgangsmåde. 1 hvidkålshoved
Jeg spiser altid stuvethvidkål med ½ del stuvet, ½ del frisk hvidkål, da jeg mener det er en skam, al den tygge-effekt forsvinder, når hvidkålen tilberedes, hvilket også gør, at du hurtigere føler dig mæt, idet du sætter din mund på arbejde
Børnene spiser sig ikke mætte i stuvethvidkål, så for at sikre de ikke går sultne i seng, så får de også lige en skive rugbrød med smør - Klik her for opskrift på rugbrød
Jeg synes fordelen ved stuvethvidkål er, at det er forholdsvist sundt og fungerer samtidig både som grøntsager og sauce til kødet - man sparer altså kalorierne fra sauce, remoulade eller hvad man ellers ville spise til kødet
Spinat-porrecreme og hvidløgs-champignons. Hvidkålen snittes i tynde strimler. Hvidkål og gulerødder svitses i olie, uden at tage farve i 10-15 min. 1 stk Mellemstort hvidkålshovede
StuvethvidkålSkær kålhovedet i kvarte og skær stokken ud. Stuvet kål1 kg hvidkål eller spidskål15 g smør2 spsk mel3 dl kogevand eller mælkmuskatnødsalt og peber1 bundt persilleRør kødet med 1 tsk. Man kan også lægge frikadellerne i en opvarmet ovn ved 200 grader og stege dem færdige i 8-10 minutter. 1 kg hvidkål eller spidskål
-. -. -. -. M. m. d. e. n. r. t. s. u. p. g. o. ,. a. i. E. f. v. å. k. h. F. l. j. ø. b. T. I. P. S. æ. D. (. 4. ). 0. 1. 2. ½. c. 3. y. 5. H. K. R. 6. V. 8. 7. 9. N. G. O. A. B. é. l g
Stuvethvidkål. Stuvethvidkål. Jeg lavede halv portion af hvidkålen og 1/3 portion af gulerødderne, hvilket var en passende mængde til 3 personer. 1 kg hvidkål. 1-2 tsk salt. 4-4 1/2 dl mælk. Kålen snittes fint og koges 5-8 min i vand med salt. Jeg lavede halv portion af hvidkålen og 1/3 portion af gulerødderne, hvilket var en passende mængde til 3 personer. 1 kg hvidkål. 1-2 tsk salt. 4-4 1/2 dl mælk
Det smager dejligt med et par stænk hot sauce på, hvis man er til spicy mad, og det er dejligt med en grøn salat med olie-eddike-dressing ved siden af, men retten kan også fint spises, som den er
-. -. -. -. -. T. i. l. b. e. h. ø. r. t. M. a. n. k. f. å. s. p. o. d. g. v. u. m. V. j. S. ½. 1. æ. (. ). D. K. c. &. ,. B. /. 3. *. A. P. H. ". E. G
-. -. R. e. s. t. r. d. a. g. n. p. å. M. o. f. u. m. b. c. l. i. H. v. k. y. ,. h. j. ø. O. J. æ. x. ". D. N. w. S. 1. ). F. I. A. 2. L. G. 0. 3. *. (. * g
-. -. -. S. å. b. l. e. v. d. t. n. i. g. f. o. r. m. a. j. y. k. s. D. ,. u. h. p. ø. M. æ. R. c. J. 3. 0. ½. G. (. 2. ). 5. 4. 1. ü. E. V. B. K. T. L. I. C. N. w. U. A. z. ) l
Steg killyngestykkerne i nogle minutter - de skal være gyldne på alle sider. Egentlig havde jeg tænkt mig at lave den ret med spidskål, men det kunne jeg ikke få i supermarkedet, så istedet lavede jeg den på hvidkål, hvilket også blev rigtig godt
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.