Det var i sin tid en opskrift jeg har fået af en venindes far som har været bager var jeg sikker på. Ingen fødselsdag uden en hjemmebagt vandbakkelsekagemand eller kone
Er særligt glad for dem afvandbakkelse. Hvilken kage er altid på bordet, når I holder fødselsdage. Jeg synes, at kagemænd og -koner er en super hyggelig tradition
Pynt den afkøledekagemand med glasur, slik og flag. Bland mel og sukker i en skål og tilsæt melblandingen i Gryden, lidt af gangen, mens du pisker godt, til dejen er en fast klistret masse
I vores familie er vi helt pjattet med vandbakkelse, og der skal helst være rigeligt af det. En rigtig fødselsdagskagemand skal selvfølgelig pyntes med glasur, slik og flag, som her, men først når den er kølet af
Det er en af de kager, som uden tvivl hører til i NEED TO EAT-kategorien. (Skær gerne smørret i mindre stykker, så det kan nå at smelte sammen med opvarmning af mælken)
Vandbakkelsekagemand. En vandbakkelse er egentlig ”bare” en opbagning af smør, hvedemel og vand som legeres med æg … eller bare og bare for der skal altså ikke være nogen svinger i valsen før det kan gå galt
Lad dejen køle af nogle minutter, indtil den ca. Sørg for god plads imellem hver vandbakkelse. Tilsæt æggene til dejen et af gangen og pisk dem godt ind i dejen
Det er super vigtigt at få det ristet godt af – det giver gode og høje vandbakkelser. Når melet er tilsat, skal det “ristes” godt af – uden at tage farve
Vi var begge overraskede over, hvor nemt det faktisk var at lave og nu er der jo ingen undskyldning for IKKE at lave en hjemmelavet kagekone afvandbakkelse næste gang jeg har fødselsdag
Sæt vandbakkelserne til afkøling på en rist. Kathrine, som elsker lagkage, hang noget med ”skuffen”, da hun hørte, at de andre skulle have lagkage og hun ikke kunne spise noget af den pga
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.