De første par gange jeg smagte det, var jeg ikke videre begejstret, men efterhånden er jeg blevet ret så vild med dette alternativ til den almindelige basilikumpesto
En normal pesto laves ofte med masser af basilikumog olivenolien, men jeg synes, at både basilikumog olivenolien kan blive for styrende rent smagsmæssigt
Det var oplagt at forsøge sig med en hjemmelavetpesto. Grov hjemmelavetbasilikumspesto. Jeg har godt læst, at en hjemmelavetpesto smager meget bedre end en købt, men jeg har egentlig bare tænkt, at det nok var noget opreklameret gøgl
Mange af de pestoer, du kan finde i supermarkedet, er lavet med solsikkeolie i stedet for olivenolie og diverse typer af nødder i stedet for pinjekerner
Jeg har flere gange købt Jamie Olivers tomatsauce på rødløg og rosmarin - men nu tænkte jeg, at jeg skulle prøve at lave min egen, og sikke en fantastisk tomatsauce jeg endte med at få tryllet frem
Denne basilikumpesto blev spist på en lækker kyllingesalat med quinoa. Jeg elsker hjemmelavetpesto, dem man kan købe, kan på ingen måde konkurrere med denne
Du kan erstatte basilikumbladenemed enten persille eller rucola, men så kan den skarpe smag godt forstærkes, og derfor vil jeg anbefale at bruge mere parmesan og citron, da det kan neutralisere bitterheden
Andre varianter som brukes er blant annet tomatpesto, ruccolapesto, korinaderpestoogpersillepesto. En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino
Smag til med salt og juster tykkelsen med olie hvis den er for tyk. Har skiftet pinjekernerne ud med solsikkefrø som er med til at give en lidt anden med rigtig lækker smag til pestoen
Kør det hele med stavblænderen og til en ensartet masse. Ogsåpersillen er begyndt at levere fine nye skud så det har givet råvarer til den dejligste pesto
Herefter tilsættes grana-ost og hvidløg, ogpestoen røres sammen med en ske. Denne opskrift er lavet medøkologiske solisikkekerner i stedet for pinjekerner, så også nøddeallergikere kan spise med
Jeg skulle bruge pesto til noget jeg ville bage idag, jeg bryder mig ikke om købe-pestoog da jeg har prøvet at lave denne før med mega godt resultat, blev det så den igen - ogsåmed mega godt resultat
Skyld persilleogbasilikum. Kom resten af ingredienserne i en blender, og fin blend det. Smager godt oven på pizza, vendt i nye kogte kartofler, wook mad, eller pastaretter
Jeg kan dog fortælle hvilke ingredienser jeg bruger til min pesto . Det pesto som man ofte køber i supermarkederne, for en rund tier, skuffer mig gang på gang
Smag til med salt, peber. Derfor har jeg fra inspiration fra min fars fantastiske basilikumpesto lavet en vegansk udgave og den smager mindst ligeså godt
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.