Her er en opskrift på langtidsstegt nakkefilet med ovnstegte kartofler og fennikel sauce. Kom stegen oven på grøntsagerne og tilsæt vand / bouillon indtil at det ramme kødet
Nakkefilet er et stykke kød – eller en steg – der skæres af nakkekammen på en gris. Min favorit er at langtidsstege den – det er måske ikke helt i hurtigmums ånd, men se sådan på det, at forarbejdet er hurtigt gjort
Der har været lidt stille på bloggen den seneste tid. Den består af en lækker, langtidssimret, rødvinsbraiseret nakkefilet serveret med kartoffelmos og timianbagte rodfrugter
Jeg lavede faktisk denne ret med oksekød, og det blev ikke den form for pulled kød, som jeg gerne ville have haft, så jeg anbefaler at man får fat i nakkefilet'en i supermarkedet i stedet for at erstatte det med noget andet
Varm en sauter pande på høj varme, kom rigeligt olie i bunden brun kødet på alle sider, tag kødet op igen, svits løg, hvidløg og røget bacon og kom derefter kødet tilbage igen
Det er ikke kun fordi, at det regner at det bliver en light udgave, det er også fordi at en vaske ægte pulled pork kræver en grill, så lang tid som man overhoved gider at vente på et stykke kød og så røgbrænde, som kan danne røg under tilberedningen
Retten tæt på. Når nu nakkefileten er færdig, er det meget meget vigtigt at den får sin hviletid. Jeg stod i forvejen og snakkede om den og de synes det lød som om jeg havde forstand på det
Læg kødet på en bageplade beklædt med bagepapir – dette giver kødet en blød og elastisk konsistens. Læg låg på, og lad retten simre i en ½ time – tag ikke låget af, før spinaten skal tilsættes
Nu skal stegen rulles, start med den kødflap der ikke har svær på. Denne version er lavet i kuglegrill med godt med røg, men alternativt kan den også laves i ovn
V. i. h. a. r. m. s. e. f. v. n. o. g. k. l. d. t. å. D. u. ,. y. p. S. Å. B. E. Æ. R. L. I. G. T. N. M. (. æ. ). j. ø. b. J. -. c. O. /. w. 2. K. 1. 6. 3. 0. F. 4. 5. H. 7. x. g g
på bagemaskine på "lang, dej". En PIZZAbagesten og kuglegrill. Hvis saucen er varm når den kommer på dejen, trænger den ned og gøre dejen våd og gummiagtig
der er jo ingen, der siger, at du skal sidde og glo på kødet under tilberedningen …. nakkefilet. Opvarm en pande til den er virkelig varm, og hæld en god slat olie på
Da vi skulle have gæster sidste weekend besluttede jeg mig for at langtids grille en nakkefilet. Nakkefilet gnides godt ind i de pressede hvidløg og strøs med salt og peber
Nakkesteg eller Nakkefilet er stykket bag hovedet på grisen, lige før svinekammen. Stykket udskæres ofte uden svær, da spæk laget her er det tykkeste på grisen, men den ældre generation har sikkert tit fået flæskesteg af dette stykke med svær
Tag kødstykket, skær ridser i fedt kanten så du får små kvadrater på ca. Nu starter interval stegningen, først 15 min i grillen med låg på. hvile indtil en kerne temperatur på 64 grader (rosa) opnåes, brug gerne stegetermometer for mere præcis stegning
Her får i lige en fantastisk opskrift på "sønderrevet svin". Det er en amerikansk specialitet og den lyder meget mere kompliceret end den egentlig er, men den er faktisk ret god som gæstemad da det meste kan laves på forhånd, og kødet egentlig passer sig selv når først det er sat i ovnen - så der er egentlig kun at sige - "SÆT IGANG"
Christian har længe haft lyst til pulled pork, så jeg gik i torsdags i gang med at forberede et stykke nakkefilet, så den kunne komme i ovnen fredag aften og være klar til at spise lørdag
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.