middagsretter

middagsretter

Skinkestang med salat

Skinkestang med salat

I sidste uge købte jeg en stor hamburgerryg som jeg kogte med lidt grønt og krydderier, og så blev den skåret i passende stykker som røg i fryseren
Pizza med pesto, kartoffel og mozzarella

Pizza med pesto, kartoffel og mozzarella

Nyopgravede kartofler, sprød pizzakant, frisklavet pesto og smeltet mozzarella. Denne pizza kombinerer alle mine yndlingsingredienser og kommer meget tæt på at være det perfekte måltid
Svinemørbrad med æbler og svampe

Svinemørbrad med æbler og svampe

Til aften skulle vi have en rigtig efterårs-inspireret aftensmad, hvor de lækre danske æbler som efterhånden er fremme skulle indgå
Nemt farsbrød

Nemt farsbrød

Her får du opskriften på et nærmest klassisk farsbrød. Klassisk fordi det indeholder hakket kalv og flæsk og få almindelige krydderier
Pastatærte med oksekød

Pastatærte med oksekød

4 pers. 125 gr. pasta. 500 gr. hakket oksekød. 1 rød peber. 1 glas champignon. 2 forårsløg i strimler. 1 lille dåse koncentreret tomatpure´
Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe – Tidligere – i de ”gode, gamle dage” – var supper kogt på ben eller kød. Således fik man klare supper med grøntsager – og måske kød – i, oksekødssuppe, hønsekødssuppe og lignende
Broccoli-Spinat Suppe

Broccoli-Spinat Suppe

Broccoli-Spinat suppe med cashewnødder, en vildt sund suppe der smager godt. Vil du gøre det endnu mere grønt så server nybagte boller med avokado til

Benløse fugle

1 stk Løg eller zittauerløg. 1 spsk. Hvedemel. 0,5 spsk. Olivenolie. 8 skive(r) Okseyderlår. 2,5 dl Bouillon, oksekød, koncentreret, terning
Vilde benløse fugle

Vilde benløse fugle

Vilde benløse fugle. Posted on 24. februar 2014 by Karen Engell Dalsgaard. Lørdag var en hård dag for Bondemanden
Skinkeculotte, marineret

Skinkeculotte, marineret

1 Skinkeculotte på ca. 700 - 800 gr. 2 spsk. flydende akaciehonning. 1 spsk. dijonsennep. ½ spsk. timian. salt og peber
14. December – Skinkestang

14. December – Skinkestang

Herhjemme har der ikke været et ordentlig julefrokostbord, hvis ikke der er skinkestang i maven. Af alle de lækre ting, man ofte kan vælge mellem til julefrokosterne, så er skinkestangen altså min absolutte yndlings
Forloren skildpadde

Forloren skildpadde

Forloren skildpadde har for mig altid været noget, vi fik til åbenthusarrangementer. Det blev købt på dåse – rigeligt af dem, for så kunne man altid åbne en dåse mere, hvis der var flere, der havde haft lyst til at komme og til at spise med end forventet
Ratatouille på to måder

Ratatouille på to måder

Slå to fluer med et smæk. Lav en stor portion ratatouille og så er der middag til to dage. Det er nemt, sundt og en god måde at få mange grøntsager på
Madpandekager med oksekødsfyld

Madpandekager med oksekødsfyld

Løg og hvidløg svitses i lidt margarine til løgene er blevet gennemsigtige. Kødet tilsættes og når det er brunt tilsættes resten af ingredienserne

Klassisk farsbrød

Hakket gris, bacon og masser af smag. Lettere bliver det altså ikke. Jeg tror at tricket bag et rigtig godt farsbrød ligger i at forme den rigtig
Lækker mørbradgryde

Lækker mørbradgryde

I aften har vi fået en lækker mørbradgryde med blomkåls-porre mos og grønne ærter. Jeg havde et blomkål, som jeg ville lave mos af, men syntes ikke, det var så stort, så jeg tænkte at prøve at supplere med en porre