Wokmad er en af mine yndlingsretter og det er noget at det nemmeste i verden at lave. Da jeg lørdag aften var alene hjemme og sad med en kæmpe bunke lektier, var denne ret oplagt, da jeg havde lidt kylling tilovers fra gårsdagen aftensmad
Faktisk er det et af de stærkeste minder, jeg har fra min farmor og farfar, og den dag i dag, hvor mine forældre bor på farmor og farfars ejendom, kan jeg stadig engang imellem dufte duften af farmor og farfars morgenbord, når jeg træder ind af døren
E. t. f. r. a. n. s. k. b. ø. d. g. m. e. u. l. i. h. j. o. y. D. v. L. ,. I. æ. p. å. 2. M. B. c. ". O. J. T. 0. 1. 5. -. 3. S. (. 4. ). 9. P. x. R. N. H
Antal stk. ca. 20-25 stk. 700 gr kalvekød50 gr rosiner50 gr pinjekerner1 bundt mynte1 fed hvidløg2 æg4 skiver hvedebrødSalt og peberOlie til stegningVask mynten og tør den før den hakkes fint sammen med hvidløget
Der er ikke noget bedre end nykogt torskerogn. Det smager genialt som pålæg på et stykke rugbrød med lidt citron og friskkværnet peber eller som en spread
GLÆDELIG JUL ønsker jeg til alle jer. Ris á l’amande og kirsebærsauceAntal personer. 4-6Tid. 2 timer65 gr grødris½ liter mælk1 vaniljestang2 spsk sukker25 gr smuttede mandler5 dl piskeflødeKog ris, mælk og en flækket vaniljestang ved svag varme under låg i ca
Mere honning. Prøv lynghonning det smager af hede og minder mig om FanøBrændt honning(Lyng honning)2,5 dl mælk2,5 dl fløde2 stjerneanis1 kanelstang75 gr sukker3 æg1,5 dl lynghonningTænd ovnen på 160 gr
Juledunser skal der til, kan også anbefale dem kolde dagen efter til frokost. Det er hurtigt at lave og har man ikke tid til selv at røre farsen, så er det ned og købe den bedste fars hos din slagter
Skønne Ellen er lige til at spise. Har man en hængekøje, er det absolut stedet at slænge sig, når der skal spises is og jordbær, læses avis, tages en lur eller drikkes mere iste
En god start på dagen gøres med en solid morgenmad. Opskriften kan også bruges til frokost. Bønner med blødkogt æg(4 personer)2 spsk olivenolie2 dåser cannellini eller blandede bønner á 400 gr1 rødløg1 nip tørrede chiliflager250 gr dadel eller sherry tomater1 lille bundt salvie4 ægTænd ovnen på 200 gr
Er vild med sild ovenpå en lang vandretur i det fri. Marinerede sild med rødbede og æbler6 marinerede sild2 rødløg100 gr syltede rødbede3 hele syltede agurker2 syrlige æbler2,5 dl cremefraiche 18%Friskkværnet peber3 spsk hakket bredbladet persilleSkær eller klip sildene i mundrette bider og læg dem i en skål
J. e. g. f. a. l. d. t. o. v. r. n. p. s. k. i. M. y. b. ". A. m. ,. h. j. å. D. æ. u. ø. -. V. (. 4. ). 2. H. F. ½. 1. S. c. T. 3. N. G. 5. 6. B. 7. 8. 0. 9. x. K. P. é. s g