Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 25 Opskrifter
Mine Favoritter
Lynwok til hverdagen

Lynwok til hverdagen

Wokmad er en af mine yndlingsretter og det er noget at det nemmeste i verden at lave. Da jeg lørdag aften var alene hjemme og sad med en kæmpe bunke lektier, var denne ret oplagt, da jeg havde lidt kylling tilovers fra gårsdagen aftensmad
Farmor franskbrød.

Farmor franskbrød.

Faktisk er det et af de stærkeste minder, jeg har fra min farmor og farfar, og den dag i dag, hvor mine forældre bor på farmor og farfars ejendom, kan jeg stadig engang imellem dufte duften af farmor og farfars morgenbord, når jeg træder ind af døren
Sommerhus franskbrød

Sommerhus franskbrød

E. t. f. r. a. n. s. k. b. ø. d. g. m. e. u. l. i. h. j. o. y. D. v. L. ,. I. æ. p. å. 2. M. B. c. ". O. J. T. 0. 1. 5. -. 3. S. (. 4. ). 9. P. x. R. N. H
Æbleflæsk

Æbleflæsk

Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i både. Steg baconen helt sprød. Hæld bacon og det meste af fedtet fra
Kalvedeller

Kalvedeller

Antal stk. ca. 20-25 stk. 700 gr kalvekød50 gr rosiner50 gr pinjekerner1 bundt mynte1 fed hvidløg2 æg4 skiver hvedebrødSalt og peberOlie til stegningVask mynten og tør den før den hakkes fint sammen med hvidløget
Tranebær og cava

Tranebær og cava

Så er det snart jul og så skal der koges, steges og brases. Her er en ide til hvad man kan starte juleaften med
Torskerogns-spread

Torskerogns-spread

Der er ikke noget bedre end nykogt torskerogn. Det smager genialt som pålæg på et stykke rugbrød med lidt citron og friskkværnet peber eller som en spread
Risalamande

Risalamande

GLÆDELIG JUL ønsker jeg til alle jer. Ris á l’amande og kirsebærsauceAntal personer. 4-6Tid. 2 timer65 gr grødris½ liter mælk1 vaniljestang2 spsk sukker25 gr smuttede mandler5 dl piskeflødeKog ris, mælk og en flækket vaniljestang ved svag varme under låg i ca
Brændt honning

Brændt honning

Mere honning. Prøv lynghonning det smager af hede og minder mig om FanøBrændt honning(Lyng honning)2,5 dl mælk2,5 dl fløde2 stjerneanis1 kanelstang75 gr sukker3 æg1,5 dl lynghonningTænd ovnen på 160 gr
Flæskesteg

Flæskesteg

Mere julesul fra julegrisen. Er det ikke herligt at det er december og snart jul. Klassisk flæskestegTid
Frikadeller med et touch af jul

Frikadeller med et touch af jul

Juledunser skal der til, kan også anbefale dem kolde dagen efter til frokost. Det er hurtigt at lave og har man ikke tid til selv at røre farsen, så er det ned og købe den bedste fars hos din slagter

Mere iste

Skønne Ellen er lige til at spise. Har man en hængekøje, er det absolut stedet at slænge sig, når der skal spises is og jordbær, læses avis, tages en lur eller drikkes mere iste
Oksemørbrad med Fanøskinke

Oksemørbrad med Fanøskinke

Nyder stadig min ferie på Fanø i Sønderho, især nyder jeg alle de lækre råvarer vi fortærer hver dag
Bønner med blødkogt æg

Bønner med blødkogt æg

En god start på dagen gøres med en solid morgenmad. Opskriften kan også bruges til frokost. Bønner med blødkogt æg(4 personer)2 spsk olivenolie2 dåser cannellini eller blandede bønner á 400 gr1 rødløg1 nip tørrede chiliflager250 gr dadel eller sherry tomater1 lille bundt salvie4 ægTænd ovnen på 200 gr
Iste med jordbær

Iste med jordbær

Dejligt og forfriskende. Iste med jordbær1 liter Rooibus te1 dl rørsukker1 bundt mynte1 håndfuld jordbærBryg en liter te
See breeze og soja mandler

See breeze og soja mandler

Lige til at tage med ud i det blå og nyde med fødderne i vandkanten. Det er en super drink, der godt kan være lidt farlig da det smager som saftevand
Marinerede sild med rødbede og æbler

Marinerede sild med rødbede og æbler

Er vild med sild ovenpå en lang vandretur i det fri. Marinerede sild med rødbede og æbler6 marinerede sild2 rødløg100 gr syltede rødbede3 hele syltede agurker2 syrlige æbler2,5 dl cremefraiche 18%Friskkværnet peber3 spsk hakket bredbladet persilleSkær eller klip sildene i mundrette bider og læg dem i en skål
Rejer i wok....

Rejer i wok....

Wok med rejerHer skal hakkes, snittes og skæres……400 gr rå tigerrejer uden skal1 stilk citrongræs1 fed hvidløg2 spsk hakket ingefær1 lime2 spsk soja1 spsk sweet chilisauce4 spsk sesamolie1 broccoli½ blomkål3 gulerødder1 bundt forårsløg100 gr mangetout ærter1 lille spidskål1 pose (80gr) cashewnødder1 bundt mynte1 bundt korianderSnit citrongræs helt fint
Andebryst med ferskner og brombær

Andebryst med ferskner og brombær

J. e. g. h. a. r. n. s. t. o. v. d. f. b. y. ,. l. i. k. m. N. D. p. c. ø. F. u. æ. å. (. 4. ). 2. S. 3. -. 1. 5. ½. 0. P. B. j. 6. 7. 8. 9. é. n g
Rosastegt andebryst med kålrabi i æblemos

Rosastegt andebryst med kålrabi i æblemos

J. e. g. f. a. l. d. t. o. v. r. n. p. s. k. i. M. y. b. ". A. m. ,. h. j. å. D. æ. u. ø. -. V. (. 4. ). 2. H. F. ½. 1. S. c. T. 3. N. G. 5. 6. B. 7. 8. 0. 9. x. K. P. é. s g
MØRT - ANDEBRYST

MØRT - ANDEBRYST

FORORD. Har sagt det før, og siger det igen. And er for lidt brugt i det danske køkken, foruden i jule-måneden
Stegt andebryst

Stegt andebryst

Ok, så bliver det ikke nemmere. Lav nogle ridser i skindet, drys salt og peber over og steg. 10 minutter på skindsiden og 8 minutter på kødsiden