Vi eksperimenterer med at lave en masse af slagsen, og i dag blev det til en skøn symfoni af kerner fra den gamle urhvede spelt, laks og den fantastiske proteinrige hytteost
Jeg eksperimenterer med gode hjemmebagte boller. Man kan også sagtens bruge andre og grovere meltyper eller undlade spelt-bageblandingen og i stedet bruge mere mel
Dejen æltes sammen med en ske eller på maskine. Bræk en bolle af og bank under den med en flad hånd. Hveder = Spelter eller Speltknopper i stedet for hvedeknopper
Når speltkernene er nok, tilsættes osten som røres godt ind i speltkernerne og tilsæt så herp de provence, basilikum, persille og smag til med havsalt og friskkværnet peber
Du kan sætte sneglene tæt, så de hæver ind i hinanden og bages som brydebrød eller sæt dem på en bageplade med stort mellemrum, så du bager sneglene enkeltvis
(Han er vokset op med hvidt brød men er nu vant til groft brød fordi jeg absolut ikke under nogen omstændigheder sætter tænderne i hvidt brød medmindre det er til for- eller eftermiddagskaffen med pålægschokolade på
Bland perlespelt, æbler og rødkål samt rødløg med de tørrede frugter. Ingrid Marie eller Cox Orange. Rør dressingen sammen og smag den godt til med salt og peber, før den blandes med salaten, som gerne må trække 15 – 20 minutter og gerne længere
Saftige gulerodsboller med spelt, solsikkekerner og hørfrø. Nydes lune med koldt smør og tykke skiver pålægschokolade – og det er nærmest som en kage Jeg anbefaler straks Peter Beiers Pålægschokolade eller den mørke fra Løgismose
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.