Næste skridt er at starte grønlangkålen. Det er også en ret der tit får mænd til at savle (dog ikke på helt samme niveau som stegt flæsk med persillesovs skal jeg være den første til at indrømme), om kvinder så kan forstå det eller ej
Krydder-medister & sønderjyskgrønlangkål. Kom hamburgerryggen i en gryde med kogende vand. Lad simre indtil fløden tykner… smag til med ekstra sukker, eddike og salt
Hamburgerryg – Kogt hamburgerrygmed stuvede grøntsager af en art og kogte kartofler det var én af de retter, der godt kunne blive serveret i mit barndomshjem, når der kom gæster eller en søndag, hvor der skulle lidt ekstra lækkert på menuen
Det er den sønderjyske måde. Jeg serverer grønlangkål til medisterpølse, hamburgerryg, kogt flæsk skinke eller frikadeller, men der er sikkert mange andre retter, det også vil smage skønt til
For selvom Marie og jeg er bosat på sjælland, har vi begge to sønderjyske rødder. Men jeg fik dem overbevist og det endte da også med, at kagen gladeligt blev spist
Creme fraiche røres med ost og karry og ananas saft. Hamburgerryg kan godt være lidt kedelig, når den bare er kogt, også vil jeg egentligt helst spise den kold
Jeg har set blive gjort med kylling og fisk og tænkte at det kunne hamburgerryg nok også. I en skål blandes mel, salt og peber og i en anden piskes æg med revet parmesan og lidt vand
Når grønsagerne er møre er sovsen næsten kogt ind, jævnes evt en lille smule med lidt maizena. Hamburgerryg kan godt være lidt kedeligt, så jeg foretrækker at tilbehøret er spændende og fuld af smag
Jeg laver tit denne ret på andendagen af rester når vi har lavet kogt/glaseret hamburgerryg. 1 kg hamburgerryg (eller hvor meget man nu har). Fadet dækkes med stanniol og varmes på 200 grader i ca 1 time. Lav fx kartofler, ris eller brød til som tilbehør 1 kg hamburgerryg
Server med groft brød. 400 g hamburgerryg/skinke. 400 g hamburgerryg/skinke. Den anden dag var der en skinke på tilbud til 40 kr, og jeg købte den, da jeg mente det passede meget godt til aftensmad til 5 personer, men vi spiste kun halvdelen og derfor lavede jeg denne rest-ret i går aftes
Rester fra julen kender vi vist alle til, her er en lækker ret med overskydende hamburgerryg. Optø spinaten i bunden af en gryde med en lille smule margarine
) Oprindelig havde opskriften nogle mere "runde" mål, men på et tidspunkt opdagede min mormor, at hendes vægt vejede forkert, og da de så prøvede at bage kagerne med en vægt der vejede rigtigt, blev kagerne langt fra lige så gode
Ofte kan grønlangkål være en fed affære, men jeg faldt over opskriften hos Hjerteforeningen, som var baseret på frisk grønkål, hvilket ikke ses så ofte
Pisk æggeblommer med sukker til de er hvide. Bundene lægges sammen med et lag solbærmarmelade og et tyndt lag flødeskum mellem bundene og et lag flødeskum på den øverste bund
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.