Vend med en strikkepind, så snart æbleskiverne har dannet let skorpe på undersiden. Min mors æbleskiver er lavet på en gærdej, og dejen skal derfor hæve i nogen tid
Opskriften er faktisk fra min oldemor, så den er jo ved at være tudsegammel, men for søren da hvor er det bare en lækker og svampet kage, så opskriften skal helt klart deles med jer
Spis skiverne i godt selskab ogmed flormelis, samt en god marmelade/syltetøj. dk, da alle andre opskrifter tilsyneladende var med enten fløde eller en hulens masse æg
Hold æbleskiverne varme i ovnen mens resten bages og server med sukker, flormelis og syltetøj. Ingen jul uden æbleskiver, så her kommer min bedste opskrift
Nu har vi omsider nogle julehyggedage i sigte (og de fleste af os kan forhåbentligt lægge eksamenspapirerne på hylden for en stund), så jeg vil forkæle jer med opskriften på æbleskivermed marzipan og æblekompot
Julehygge i Danmark er af mange forbundet med varme og sprøde æbleskiver. Servér dem med den traditionelle marmelade og flormelis eller som her, medletkogte æblebåde med vanilje og ahornsirup
VENT med bagepulver og banan. De her er lavet med sojadrik der er blevet udsat for lidt eddike. Sojadrikken “skiller” derved og bliver kærnemælksagtigog syrlig i det, hvilket giver pandekagerne en ekstra dejlig svampet konsistens og bestemt også har en positiv indflydelse på smagen af dem
Efteråret rusker og regner udenfor og det er tid til at hygge sig indendøre med dejlige æbleskiver. Blommerne blandes med resten af indgruídienserne og piskes til en jævn masse
Det var en videreudvikling på min oldemors gamle syltetøjstærte, i hvilken jeg anvendte friske jordbær og hjemmelavet jordbærmarmelade, i stedet for den blommemarmelade, der er i den oprindelige version, jeg husker fra min oldemors køkken
De sprøde og knasende æbler er rigtig spændende i en æbleskive, men hvis man ikke et til æbler med lidt bid i så kan man koge dem før de kommes i æbleskiverne
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.