Så er tiden kommet til at nedfælde årets julemenu. Den er lige ud af landevejen traditionel, og rummer næppe de store overraskelser for andre julemadstraditionalister, selvom der måske er et par fif at aflure
Noget af det bedste ved julen er at gå og lave mad, duftene der spreder sig i køkkenet, hyggelige små projekter såsom rødkål, småkager og sovs der liiiige skal smages til en ekstra gang eller fire
marokkansk tagine m “brændt” aubergine. Her er en klassisk marokkansk opskrift. Lergryderne med det koniske låg – taginerne – står og simrer over kulbækkener eller gasblus i timevis overalt i Marokko, men så længe behøver det ikke at tage at lave denne ret
Jeg er vild med honning og bruger det ofte i madlavning. Prøv denne her ret med lam, grønt og honning. Lammetagine med honning og grønt2 spsk hele korianderfrø1 spsk spidskommen3 nelliker1 kg skært lammekød fra bov eller nakke50 gr smør4 spsk olivenolie1 løg2 fed hvidløg30 gr frisk ingefær1 tsk tørret chili3 spsk honning1 appelsin300 gr udblødte kikærter (Læg kikærter i koldt vand dagen før)2 fennikler med top300 gr savoykålKnus de tørrede krydderrier i en morter